2010. június 4., péntek

Zabpelyhes fasírt


Pár évvel ezelőtt találtam ezt a receptet a Kismama magazinban, abban az időszakban, amikor a kisfiam a hússal ismerkedett. Más az ízvilága, mint a klasszikus magyar fasírtnak, de nagyon finom, és a családunk egyik nagy kedvence lett. Nem olajban sütöm, hanem tepsin sütőben, így nem lesz annyira zsíros és nehéz.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (sovány sertés, vagy pulyka),
2 ek. zabpehely,
2 tk. pirospaprika,
fél kk. őrölt szerecsendió,
1 kk. őrölt kömény,
só ízlés szerint,
egy kis fej hagyma apróra vágva,
két gerezd péppé zúzott fokhagyma,
egy tojás,
néhány ek. zsemlemorzsa.
A hozzávalókat - a zsemlemorzsa kivételével - jól összegyúrjuk. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A masszából kis labdákat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon ötletes, vevő vagyok minden hasonlóra

családi tűzhely írta...

Tényleg más ízvilág, mint a hagyományos fasírt, de nagyon finom:)

Anna írta...

Alig várom, hogy kipróbáljam.

családi tűzhely írta...

Kedves Anna, remélem, ízleni fog:)