2010. október 6., szerda

Citromos pirított brokkoli sajttal

Egy gyors, egyszerű és nem utolsó sorban egészséges köret. A sima párolt brokkolinál kicsit izgalmasabb ízvilág. Nekem különösen ízlettek az megpirult falatkák, és így sajttal megszórva még a gyerek is megette:)

Hozzávalók:
75 dkg brokkoli,
fél citrom leve,
5 dkg reszelt sajt,
1 kk. só,
olívaolaj.

A brokkolit megmossuk, és virágaira szedjük. Egy hőálló tálba szórjuk, meglocsoljuk az olivaolajjal, sózzuk, jól összeforgatjuk, és 220 fokos sütőben 20-25 percig pirítjuk. Ezután kivesszük a sütőből, rácsepegtetjük a citromlevet, és megszórjuk a reszelt sajttal.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű nagyon finom, vagyis karfiolból is el lehetne készíteni, mert nem vagyok brokkoli párti

családi tűzhely írta...

Bianka, biztos finom karfiolból is. Én még kelbimbóval is el tudom képzelni.

Ami írta...

Na én tutira a brokkolira szavazok :)
Szuper recept!

családi tűzhely írta...

Ami, köszönöm!

Ildy írta...

Szuper ez a recept!

Nézz be hozzám, légszi:)
http://ildygastro.blogspot.com/2010/10/sajtos-mustaros-tarja.html

Jutka írta...

Fincsi nagyon :)

családi tűzhely írta...

Ildy, köszönöm, és már bekukkantok hozzád.

Jutka, köszönöm, nagyon kedves vagy:)

Mézigörl írta...

Milyen klassz recept, van is itthon brokkolim...kipróbálom!:)

családi tűzhely írta...

Mézigörl, remélem, ízleni fog:)