2011. április 6., szerda

Sütőzacskóban sült pulykacomb

Szeretem ezt a sütőzacskót, nagyszerű találmány. Egészséges, kalóriaszegény ételek elkészítésének remek módja. Egy zacskóba bepakolok mindenféle finomságot, és hagyom, hogy a saját levében párolódjon. A végeredmény minden esetben kívül ropogós, belül szaftos, omlós husika.


Hozzávalók:

1 db nagyobb pulyka felsőcombfilé,

10-12 gerezd fokhagyma,

2 nagyobb ág rozmaring,

só, bors.


A pulykacombot (én két kisebb darabra vágtam) bedörzsöljük sóval, borssal, és fokhagyma gerezdekkel megtűzdeljük. Bepakoljuk egy sütőzacskóba, mellé szórunk még pár darab fokhagyma gerezdet és a rozmaring ágakat. A zacskót lezárjuk, itt-ott megszurkáljuk egy villával, hogy a gőz tudjon távozni. Beletesszük egy tepsibe, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 és fél óráig sütjük.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodás, nagyon finom lehet

Ditta tortái írta...

Így ahogy írod,nagyon finom minden zacsiban sült kaja:-),nagyon befalatoznám a combokat is:-)

családi tűzhely írta...

Köszönöm Lányok, aranyosak vagytok:)

Beastie írta...

megjött az étvágyam, s most hangosan toporog a bejáratnál :) ez tök jó ötlet :)

Névtelen írta...

Ma elkészítettem, isteni! Ízlett az egész családnak, kösz az ötletet! :)
Timi