2012. január 10., kedd

Mézeskalács parfé

Már a tavaly előtti Karácsonykor is kacérkodtam ezzel a remek Stahl recepttel, de mire észbe kaptam, elfogyott a mézeskalács készletünk. Tavaly már szemfülesebb voltam, és félre tettem Karácsony előtt egy adagot, ebből készült Szilveszterre ez a fenséges desszert.


Hozzávalók:

15 dkg mézeskalács,

3 db tojás,

6 dkg cukor,

2-3 ek. rum vagy aroma,

1 és fél dl habtejszín.


A mézeskalácsokat mozsárban durvára összetörjük. A tojásfehérjékből a cukor felével kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukor másik felével és a rumaromával összedolgozzuk. A hideg tejszínből habot verünk. A tojásfehérjehabot óvatosan összekeverjük a tojássárgájás habbal, ezután mehet bele az összetört mézeskalács, és végül a tejszínhab.

Tetszés szerinti tálba beleöntjük a krémet, és egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt negyed órával kivesszük a fagyasztóból, és fagyikanál segítségével pohárkákba adagoljuk, mézeskaláccsal díszítjük. Ha egyben akarjuk kiborítani a formából, béleljük ki a formát folpakkal.



Nincsenek megjegyzések: