2012. február 8., szerda

Ananászos savanyú káposzta saláta

Egy friss saláta, egy igazi vitaminbomba ebben a tüsszögős, köhögős, szipákolós időben. Legközelebb piros színű paprikát teszek bele, hogy még szebben mutasson:)

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
3-4 szál újhagyma,
1 db paprika,
1 doboz ananászkonzerv,
1 csokor petrezselyem,
3 ek. olívaolaj,
1 dl ananászlé.


A káposztát kicsit összevagdaljuk, átmossuk, hogy nem legyen túl savanyú. Az ananász darabokat leszűrjük. a levét félrerakjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk a petrezselymet felaprítjuk. A hozzávalókat egy tálba halmozzuk.

Az olívaolajat összekeverjük az ananászlével, megsózzuk és ezzel az öntettel meglocsoljuk a salátát. Minimum 30 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.









Nincsenek megjegyzések: