2012. február 12., vasárnap

Kalácspuding

Maradék, kissé szikkadt kalács felhasználásának kiváló módja ez a recept. Nálam most kakaós kalácsból maradt meg a hétvégére, de bármilyen kalács megfelel hozzá. Baracklekvárral tálaltam, de egy fini erdei gyümölcsös/epres/málnás öntet is el tudok képzelni mellé.

Hozzávalók:
0,5 kg kalács,
5 dl tej,
15 dkg cukor,
4 db tojás,
4 dkg liszt,
1 tk. vaníliaaroma,
1kk. sütőpor,
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék,
csipet só,
2 db alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg vaj.


A kalácsot felkockázzuk, egy tálba tesszük és meglocsoljuk a tejjel. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral, tojásokkal, csipet sóval, fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A meghámozott almákat lereszeljük, hozzákeverjük a tojásos öntethez a mazsolával együtt, és végül beletesszük a kalácskockákat is. Kivajazott hőálló tálba öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.




2 megjegyzés: