2012. március 25., vasárnap

Gombás padlizsán



Két funkciós étel ez nálunk. Dőzsölős napokon köret sült, illetve grillezett húsok mellett. Böjti, diétás időszakban pedig fő fogásként szerepel az étlapon. Most az utóbbi eset állt fenn, mert jó lenne a húsvéti nagy zabálás előtt 1-2 kilótól megszabadulni:)

Hozzávalók:
40 dkg padlizsán,
15 dkg gomba,
1-2 db paradicsom,
3-4 szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
oregánó,
só, bors.


A kockára vágott padlizsánt megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Ezután a padlizsánról leitatjuk a nedvességet és forró, száraz teflon serpenyőben 10 percig pirítjuk, majd kivesszük.

A serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a felszeletelt gombákat és 4-5 percig pirítjuk, majd hozzátesszük a felkarikázott újhagymát és további 2 percig együtt pirítjuk. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, beletesszük a péppé zúzott fokhagymát, és a cikkekre vágott paradicsomot, végül mehet bele a padlizsán is. Az egészet jól összemelegítjük és kész.

Nincsenek megjegyzések: