2012. április 26., csütörtök

Almás, majonézes kínai kel saláta

Egy kedves kolléganőm adta ennek a remek salátának az alapötletét. Ő rendszeresen készít valami hasonlót, nálunk eddig nem igazán volt porondon kínai keles sali, de most nagyon megkedveltük:)

Hozzávalók:
1 fej kínai kel,
3 db alma,
1 fej lilahagyma,
2 dl tejföl,
3-4 ek. majonéz,
1 ek. mustár,
1/2 ek. citromlé,
1/2 ek. porcukor,
só, bors.

A tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével, porcukorral, sóval és borssal alaposan kikeverjük. A kínai kelt leveleire szedjük és felcsíkozzuk. Ha túl erős a levél középső része, nyugodtan vágjuk ki. Az almákat felkockázzuk, a lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és az almát egy tálba tesszük és összedolgozzuk a majonézes mártással. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

2 megjegyzés:

Timi írta...

Jól hangzik, viszem az ötletet!:-)))

családi tűzhely írta...

Timi, remélem, ízleni fog:)