2012. április 12., csütörtök

Savanyú burgonyaleves rozskenyérrel és snidlinggel

A húsvéti nagy trakta után ez a kis könnyű, savanykás leves készült nálunk. Igen jót tett a "megviselt" gyomrunknak:)



Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma,

10 dkg sárgarépa,

10 dkg zeller,

50 dkg burgonya,

2 gerezd fokhagyma,

2 db babérlevél,

2 ek. fehérborecet,

só,

2,5 dl tejföl,

10 dkg rozskenyér,

1 nagy marék felaprított snidling.




A hagymát kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az apróra felkockázott sárgarépát és zellert, a péppé zúzott fokhagymát, és a babérleveleket. Egy-két percig pirítjuk, majd mehet bele a felkockázott burgonya. Ráöntjük a borecetet, és felöntjük vízzel. Sóval ízesítjük. Mikor a burgonya megpuhult, a levesből egy keveset a tejfölhöz keverünk, majd az egészet beleöntjük a levesbe, óvatosan elkeverjük, de már nem forraljuk. Tálaláskor megszórjuk a felkockázott rozskenyérrel és a finomra vágott snidlinggel.

Nincsenek megjegyzések: