2012. május 21., hétfő

Uborkás fehérbab saláta

Most jöjjön egy tartalmas, laktató saláta. Diétázóknak főfogásnak, nagy étkűeknek köretnek is kiváló. Nem árt neki, ha egy-két órát pihen a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzávalók:
1 doboz fehérbab konzerv,
1/2 kígyóuborka,
1 fej lilahagyma,
5-10 dkg fetasajt,
1 citrom leve,
2 ek. olívaolaj.
só, bors,
1 csokor petrezselyem.

A babot leöblítjük, lecsepegtetjük. Egy tálba tesszük a felszeletelt lilahagymával, a felkockázott uborkával együtt. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel, és megöntözzük vele a zöldségeket. Az egészet alaposan átkeverjük, és végül fetasajtot morzsoljunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: