2012. június 3., vasárnap

Citromos-fokhagymás csirkecombok

Vannak hétvégék, amikor órákig pepecselek az ebéddel, és vannak napok, amikor meg akarom váltani a világot, és semmire nem jut időm. Szeretem ezt a receptet, mert kevés befektetéssel, gyorsan, kellemes, könnyed ízvilágot varázsolhatunk az asztalra. Most fejes salátát ettük hozzá, és puha kenyérrel tunkoltuk a finom, citromos-fokhagymás szaftot.

Hozzávalók:
5 db egész csirkecomb,
4-5 ek. olívaolaj,
só, bors,
1-2 db citrom,
1 nagy fej fokhagyma,
friss bazsalikom.

A csirkecombokat félbe vágjuk (aki egészben szereti, hagyhatja úgy is), bedörzsöljük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. (Én a felsőcomokról levettem a bőr, az alsókról nem, mert a család megosztva szereti.) A maradék olajat egy tepsibe öntjük, és rátesszük a húsdarabokat. Körberakjuk a gerezdekre vágott citrommal és a fokhagyma gerezdekkel. 200 fokra előmelegített sütőben lefedve 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és visszatesszük pirulni. Bazsalikom levelekkel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: