2012. június 17., vasárnap

Spenótos tészta baconnel és parmezánnal

Most egy villámgyors, ám fenséges tésztaételt hoztam Rachel Allen könyvéből. Nekem nagyon bejött ez a recept, hiszen pár kiváló hozzávalóból pillanatok alatt vacsorát lehet varázsolni a családi asztalra. Spenótot kevésbé kedvelőknek is szívből ajánlom, mert a bacon, a fokhagyma és a parmezán más dimenzióba emelik ezt a zöldséget is.

Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta,
125 g felcsíkozott bacon,
2-3 gerezd fokhagyma,
200 g zsenge spenót,
só, bors,
50-100 g reszelt parmezán.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat felhevítünk, rádobjuk a felcsíkozott bacont és a péppé zúzott fokhagymát, majd magas lángon kb. 4 percig pirítjuk, amíg a bacon ropogós lesz. Hozzáadjuk a spenót leveleket, és addig kevergetjük, amíg össze nem esik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sós vízben kifőtt spagetti tésztát belefogatjuk a baconos spenótba, és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: