2012. szeptember 22., szombat

Csirkemájas rukkola saláta

Pörgős, zsúfolt hétköznapok utáni fáradt péntek esteken villámgyorsan a vacsora asztalra varázsolhatjuk ezt a remek ételt. Ropogós kenyérrel és jóféle borocskával tálalva remekül ráhangol a remélhetőleg nyugodtabb hétvégére:)

Hozzávalók:
3-4 marék rukkola,
20 dkg csirkemáj,
3 ek. balzsamecet,
1 ek. olívaolaj,
1 tk. apróra vágott rozmaring.

A májat összekeverjük az olívaolajjal és a rozmaringgal. Egy serpenyőt felmelegítünk, bele tesszük a májat, és magas hőfokon kb. 5 percig szép barnára sütjük. A megmosott rukkolát egy tálra rendezzük, tetejére pakoljuk a sült máj darabokat. A serpenyőbe, melyben a máj sült, bele öntjük a balzsamecetet, pár másodpercig a tűzön hagyjuk, majd megöntözzük vele a salátát.

Nincsenek megjegyzések: