2012. október 25., csütörtök

Parázson, cserépedényben sült finomságok

Csodás, meleg, napos hosszú hosszú hétvégénk volt. Valószínűleg az utolsó ebben az évben. Mindnél több időt próbáltunk a szabadban tölteni, kertészkedtünk, kirándultunk és persze az ebéd is többször az udvaron készült. Cserépedényben már sokszor sütöttünk sütőben, de így parázs fölött most először. Nagyon finom lett, jövőre folytatás következik.

Hozzávalók:
csirkecombok,
burgonya,
cukkini,
vöröshagyma,
kápia paprika,
magyaros fűszerkeverék.

A cserépedényt kikenjük zsírral és ebbe pakoljuk a tetszés szerinti hozzávalókat. Jelen esetben cikkekre vágott burgonyát, felkarikázott cukkinit, felszeletelt vöröshagymát, csirkecombokat, paprikát. Az egészet megfűszerezzük magyaros fűszerkeverékkel, és rátesszük az edény tetejét.
Tüzet gyújtunk, és megvárjuk míg parázs lesz belőle, a nyílt láng most nem jó nekünk. Az edényt nem tesszük rá közvetlenül a parázsra, hanem egy-egy téglát állítunk a forró parázsba, és erre helyezzük a cserépedényt. Folyamatosan figyeljük, hogy le ne égjen, és ha szükséges vizet öntünk alá. Kb. 1-1 és fél óra alatt megpuhul a csirkés tál.

Nincsenek megjegyzések: