2012. október 31., szerda

Toszkán szelet


Anyósom egy régi gasztroújságjában találtam rá erre a receptre. Megtetszett, megcsináltam és mindenkinek nagyon ízlett. A rendkívül omlós, szaftos husit rizzsel tálaltam.

Hozzávalók:
8 sz. sertéscomb,
6 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
3-4 dl paradicsomlé,
1 ek. zsír,
só, bors,
2-3 ek. húsleves,
egy kevés liszt.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral. Ebbe tesszük az első réteg húst, a péppé zúzott fokhagyma, és a felaprított petrezselyem felét rászórjuk. Meglocsoljuk a paradicsomlé felével és rátesszük a második sor húst. Erre jön a maradék fokhagyma, petrezselyemzöld és paradicsomlé. Végül megöntözzük a húslevessel. Lefedve 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt omlósra puhul.

Nincsenek megjegyzések: