2012. november 28., szerda

Csokis-kávés minitortácskák

Hétvégi, ráérős, délutáni kávézások remek kísérői lehetnek ez a minitortácskák akár vendégek jönnek, akár csak úgy magunknak.

Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg liszt,
1 kk. sütőpor,
3 dkg kakaópor,
4 db tojás,
10 dkg cukor,
5 dkg margarin
Kávékrém:
22 dkg cukor,
0,6 dl víz,
2 ek. instant kávé,
3 db tojásfehérje,
¼ kk. ecet.

A tésztához a 4 db tojást a cukorral simára összedolgozzuk, hozzászitáljuk a kakaóport és a sütőporos lisztet, végül belekeverjük a megolvasztott margarint. A tésztát szilikonos muffin formába adagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Ha nem szilikonos a formánk, kimargarinozzuk, lisztezzük.)
A kávékrémhez a cukrot és a vizet a kávé porral együtt addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzákeverjük az ecetet és a kávészirupot.
A minitortákat félbe vágjuk, az alsó részt megkenjük a kávékrémmel, majd rátesszük a másik felüket.

Nincsenek megjegyzések: