2013. április 29., hétfő

Töltött kelkáposzta paradicsomszószban


Töltött káposzta ilyen melegben? Igen, kelkáposztából, pulykahússal, paradicsomszószban. Egyszerűen mennyei:)

Hozzávalók:

8-10 levél kelkáposzta (mérettől függően),
1 fej vöröshagyma,
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
kakukkfű,
só, bors.
Töltelék:
50 dkg darált pulykahús,
3 gerezd fokhagyma péppé zúzva,
1 csomag felaprított petrezselyemzöld,
só, bors.

A kelkáposzta levekről levágjuk a kemény levélereket, majd forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt megpuhítjuk. Kivesszük, lecsepegtetjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a káposzta levelekbe töltjük.
Egy lábosban kevés olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát és a kakukkfüvet. Sózzuk, borozzuk és felöntjük a paradicsommal, 5-10 percig főzzük. Beletesszük a káposzta tekercseket és kb. 20-30 percig főzzük, egyszer átforgatva őket.