2013. június 23., vasárnap

Kapros-citromos karabálé főzelék



Kibírhatatlan a hőség, az étvágy egyenlő a nullával. Enni azért kell valamit, tegnap ez a könnyű, savanykás főzelék készült nálunk. Melegen, hidegen egyaránt finom.


Hozzávalók:
3 nagyobb darab karalábé,
1 csokor kapor,
2 dl tejszín,
fél citrom leve,
vaj,
só, bors.

A megpucolt karalábékat apró kockára vágjuk, kevés vajon megdinszteljük, majd mehet bele a felaprított kapor is. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha a karalábé megpuhult, a felét kivesszük és összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a többihez. Végül mehet bele a joghurt, a citromlé és még pár percig együtt rotyogtatjuk. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések: